Recept-bazár képes receptgyűjtemény

Ízletes, könnyen elkészíthető húsétel, rakottas, tésztaétel, sütemény receptek képekkel.

Sajtos puffancsok

sajtos_puffancs.jpg

Hozzávalók:

4,5 dl tej, 12 dkg margarin, 25 dkg liszt, 5 tojás, 12 dkg füstölt sajt, 1 kk. só, és vegeta, 

Elkészítés:

Tejet a margarinnal felforraljuk, folytonos kavarás közben belekeverjük a lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. Ha kicsit meghűlt, belekeverjük egyenként az egész tojásokat, jól eldolgozzuk, majd hozzákeverjük a füstölt sajt 2/3 részét, sót és a vegetát.

A kész masszából vajazott tepsibe kiskanál segítségével diónyi halmokat rakunk, sajttal megszórjuk és közepes tűzön 25-30 percig sütjük. /20 percig a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összesnek a puffancsok./

Sajtos rúd

sajtos_rud.jpg


Hozzávalók:

1 Rama margarin, 1/2 kg liszt, 1,5 dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 3 dkg élesztő, só, 1 egész tojás, 1 tojássárgája és reszelt sajt a tetejére (vagy szezámmag)

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, a margarint a liszttel, elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, élesztőt, tojást, összegyúrjuk. ½ óráig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal, vagy szezámmaggal. Derelyevágóval rudakra vágjuk. Kivajazott tepsiben, közepes hőfokon megsütjük, míg szép színe nem lesz. 


Szakállas pogácsa

szakallas_pogacsa.jpg

Hozzávalók:

20 dkg reszelt sajt, 36 dkg vaj, 6 evőkanál tej, 3 tojássárgája, 60 dkg liszt, só, a tetejére: tojásfehérje

Töltelékhez: 20 dkg vaj, 20 dkg krémsajt, 3-4 evőkanál tejföl, só, reszelt szerecsendió, 20-25 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, majd margarinnal kikent sütőlemezen, előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a puha vajat simára keverjük a krémsajttal, és annyi tejföllel, hogy jól kenhető, sűrű krémet kapjunk. Ízesítjük sóval, reszelt szerecsendióval.

Két korong közé tölteléket teszünk, oldalát megforgatjuk reszelt sajtban. 

 

Sajtkrémes roló

Egy csomag bolti leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, majd kb. 1 centi széles csíkokra vágjuk. Henger alakú rúdra / fakanál nyél / csíkonként szorosan egymást fedve tekerjük úgy, hogy 5-6 cm hosszúságú rudakat kapjunk (a tojás nélküli felét tekerjük a formára).

20 percet pihentetjük, majd forró sütőben kisütjük.


Sajtkrém : 30 dkg reszelt sajtot, 4 tojás sárgájával, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre főzzük, ha teljesen kihűlt, 10 dkg margarinnal habosra keverjük és ízlés szerint sóval ízesítjük.

A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Ha kihűlt nyomózsákkal betöltjük a sajtkrémmel úgy, hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba mártjuk. A tészta nem jön le a formáról, ha nem sült meg, vagy nem forrón szedjük le a formáról. /Könyebben jön le a formáról a tészta, ha alufóliával betekerjük, és vajjal megkenjük./





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 2
Heti: 32
Havi: 28
Össz.: 95 150

Látogatottság növelés
Oldal: Sós sütemények
Recept-bazár képes receptgyűjtemény - © 2008 - 2024 - recept-bazar.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »