Boci szelet
Hozzávalók:
Tészta: 5 tojás, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, kb. 3 dl víz, 5 dkg kakaópor,
Díszítés: 1/2 kg túró, 2 tojás, 8-10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor
Elkészítés:
Tészta: 5 tojás sárgáját habosra keverjük 30 dkg cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, majd apránkánt a vízet és a sütőporos lisztet hozzáadva csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, óvatosan kis adagokban a tésztához keverjük.
Túrót, tojás sárgájával, cukorral vaníliás cukorral kikeverjük, óvatosan hozzáadva lazítjuk a 2 tojásfehérjéből felvert habbal.
Kivajazott, lisztezett tepseibe öntjük a piskóta tésztát, tetejére kiskanál segítségével elszórtan a túrós krémet szétosztjuk.
175 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Raffaello süti
Tészta : 6 tojás fehérjét, 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. Kivajazott tepsibe sütjük de ne szárítsuk meg nagyon.
Krém : 6 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral, 1 vaníliás pudingporral, 5 dl tejjel kikeverünk és sűrűre fözzük.
20 dkg margarint 10 dkg porcukorral jól kikeverünk és a kihült krémhez adjuk.
A kihűlt tésztát bevonjuk a krémmel, tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Bounty szelet
Tészta: 30 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 2 ek kakaópor, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 15 dkg margarin, pici tej
A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük, majd 2 db cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor tegyünk bele 2-3 ek tejet.
Töltelék: 6 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a porcukrot, elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
A két cipót vékonyra kinyújtjuk a tepsit kikenjük margarinnal és beleterítjük az egyik lapot. Rákenjük a kókuszos tölteléket és a másik lappal befedjük.
Közepes sütőben kb. 20 percig sütjük. /vigyázzunk, ne süssük túl/ Hagyjuk kihűlni.
Krém: 4 tojás sárgája, 3 ek liszt, 3 dl tej, 4 cs vaníliáscukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor
A tejet elkeverjük a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, liszttel, és sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűltjük.
A margarint a porcukorral habosra kererjük és a kihűlt krémet hozzáadjuk.
Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, csokimázzal leöntjük kókuszreszelékkel megszórjuk. (a közepe olyan lesz mint a bonty csoki)
Képviselőfánk
Tészta: 20 dkg vajat 20 evőkanál vízzel felforralunk. Ha forr, 20 dkg lisztet szórunk bele és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve, egyenként 8 egész tojást keverünk hozzá, majd sütőlemezre kis halmokat rakunk, vagy habzsákból formázzuk meg a fánkokat, és forró sütőben sütjük. A sütőt 10 percig nem szabad a tésztára kinyitni, különben összeesnek a fánkok.
Krém: 12 dkg lisztet, 6 dkg, cukrot, 2 cs. vaníliás cukrot, 3 egész tojással kikeverünk, majd apránként 8 dl tejet hozzákeverve gőz fölött sűrű krémet főzünk.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a 25 dkg vaj és 20 dkg porcukor habos keverékét.
A szép sárgára sült fánkokat kettévágjuk, és a szétnyitott fánkok üregét krémmel betöltjük. Ha a fánkok ürege nem elég nagy, úgy a lágy tésztát kés hegyével óvatosan kiemeljük. Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk be.
Gyors almás pite
Hozzávalók:
1,2 kg alma, 4 ek. citromlé, 40 dkg puha margarin, 25 dkg cukor, 55 dkg liszt, 1/2 tk. fahéj, 3 dkg darált mandula, só, 1 vaníliás cukor, 5 tojás, 1 sütőpor, 6 ek. tejszín, 10 dkg sárgabaracklekvár, a tepsi kikenéséhez: margarin
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk. A húsát cikkekre vágjuk, és a citromlével meglocsolva állni hagyjuk.
Közben 15 dkg vajat, 10 dkg cukorral a 18 dkg liszttel, a fahéjjal, a mandulával, meg 1/4 tk. sóval, összekeverjük, kézzel morzsalékossá alakítjuk.
A maradék vajat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval robotgéppel habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejszínnel váltakozva hozzáadjuk a sütőporral elvegyített maradék lisztet.
Margarinnal kikent tepsibe simítjuk a tésztát, /picit hagyjunk a tetejére morzsának/ tetejét kirakjuk az almacikkekkel, és megszórjuk a tésztamorzsával. Előmelegített sütőbe 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük, és óvatosan a forró süteményre kenjük.
script>